You are here

Mejsebo fik det grønne flag

Date: 23. August 2017
Daginstitutionen Mejsebo har som den første institution i Vallensbæk gjort sig fortjent til Friluftsrådets Grønne Spirerflag på baggrund af deres arbejde med at bringe naturen ind i børnenes hverdag.

”I Daginstitutionen Mejsebo har de fulgt årets gang i naturen gennem forskellige små projekter med naturen i fokus. De har blandt andet haft et krible krable-projekt, hvor de har været ude at vende træstammer for at se, hvad der gemte sig under dem. De har også kigget på snegle og snakket en masse om, hvad de spiser, hvor de lever og forskellene på de forskellige snegle”, fortæller Jacob Skov Crowland fra Friluftsrådet.

Andre grønne tiltag har været at lade børnene så deres egne planter, som de har kunnet tage med hjem og passe – og de har været med til at indsamle affald og haft fokus på krop og bevægelse i naturen.

”Både børn og voksne har haft nogle gode stunder i og omkring naturen sammen. På den baggrund er vi glade for at kunne tildele Daginstitutionen Mejsebo Det Grønne Spirerflag”, siger Jacob Skov Crowland.

Grønne Spirer er Friluftsrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Med Grønne Spirer signalerer man, at man støtter det sunde børneliv, hvor naturen bruges aktivt. Undersøgelser viser, at børn der opholder sig meget i naturen er mere raske og udvikler koncentrationsevne, samarbejdsvilje og opfindsomhed.

Børnene i Mejsebo hjalp onsdag borgmester Henrik Rasmussen med at hejse det grønne flag.

Sidst opdateret 23.08.2017