You are here

Medicinalgigant rykker ind i Delta Park

Date: 20. November 2019
Kommunen, samarbejdspartnere og medarbejdere var mødt op, da den verdensomspændende medicinalvirksomhed Takeda forleden indviede sine nye kontorer i Delta Park Company House IV.

 “Vi er stolte af at kunne byde Takeda velkommen til Vallensbæk. Vi glæder os til at kunne samarbejde med jeres virksomhed. I Vallensbæk går vi meget op i at styrke samarbejdet mellem skolerne og virksomhederne, hvor placeres som bedst i landet i DI’s nye undersøgelse, der også konkluderer, at Vallensbæk har det bedste erhvervsklima på Sjælland.”  

Sådan sagde borgmester Henrik Rasmussen i sin tale, da han bød velkommen til den japanske medicinalgigant, der producerer receptpligtige lægemidler og håndkøbsmedicin. 

Takeda har flyttet 120 medarbejdere ind i kontorerne i Vallensbæk. Derudover har de 75 produktionsmedarbejdere i Hobro, hvor de blandt andet producerer Pamol. Netop videnstunge virksomheder som Takeda er nogle af dem, som Vallensbæk satser på at tiltrække endnu flere af i sin erhvervsstrategi. 

Den japanske ambassadør, Mr. Manabu Miyagawa, glædede sig over, at en japansk virksomhed har bosat sig i Danmark. Det japansk-danske partnerskab er allerede stærkt, fremhævede ambassadøren og refererede til båndet mellem det danske kongehus og japanske kejserdømme og de to store sportsbegivenheder, der finder sted i Japan i det næste halve år med dansk deltagelse - VM i kvindehåndbold og OL.  

Udover ambassadøren og borgmesteren var der også taler fra Patrik Forsell, landechef for Takeda i Danmark; Ingeborg Borgheim, direktør for Takeda Nordic og Ida Sofie Jensen, koncernchef for Lægemiddelindustriforeningen.     

Sidst opdateret 26.11.2019