You are here

Man kan også spise kunst

Date: 06. December 2016
  • Amalieparken

    Børnene lavede skulpturer i papmaché

  • Amalieparken

    Pladen med håndtrykkene skal udsmykke daginstitutionen Amalieparken.

Børnene i daginstitutionen Amalieparken i Vallensbæk har fordybet sig i kunstens verden i løbet af efteråret.

De kommende skolebørn, kaldet ”storebørns-gruppen” har i den seneste tid haft et længerevarende kunstforløb, der startede med en tur på ARKEN i Ishøj i kulturugen.

”Børnene skulle prøve at finde skulpturen af Thomas Dambo, Trolden Oskar, som de tog billeder af, for at vise og dokumentere hvad de fandt ’på den anden side…’, som var kulturugens tema”, fortæller Marie Kirstine Hvolris, leder af Amalieparken.

Undervejs på turen blev børnene også optaget af andre skulpturer ved ARKEN og fik set nogle malerier indenfor, hvor de også fik mulighed for at tegne deres oplevelser i museets kreative værksted.

”Børnene har også været på besøg på Naturskolen Bækkehuset en gang om ugen her i efteråret. Her har de arbejdet videre med at udtrykke sig gennem kunst. For eksempel har de udtrykt sig skulpturelt med papmache, som de har udsmykket med naturmaterialer, de har fundet sammen med deres forældre”, fortæller Marie Kirstine Hvolris.

Hele projektet sluttede med en flot fernisering for alle børn og forældre i Amalieparken, hvor der var ’kunst’ på fade i form af farverige frugter. For som et af børnene udtrykte det: ”Man kan også spise kunst!”

Eftermiddagen summede af børn og forældre, som gik på opdagelse i huset, og alle børnene satte deres håndaftryk på en plade, som skal udsmykke Amalieparken udvendigt og symbolisere, at vi sætter aftryk i hinandens liv.
 

Sidst opdateret 06.12.2016