You are here

Ledninger lægges om for Letbanen

Date: 22. Juli 2019
Fra den 5. august og frem til den 13. september vil der være vejarbejde på Søndre Ringvej på grænsen mellem Vallensbæk og Ishøj.

Vejarbejdet betyder ændret hastighed og ændrede vejbaner. Mens HOFOR omlægger deres ledning, må du kun køre 40 km/t på strækningen, og der vil kun være et kørespor i hver retning.  

Trafikken vil i perioden fra 5. august til 13. september blive ledt igennem midterrabatten. Den ledes fra nordgående spor til sydgående spor på Søndre Ringvej ved Vallensbæk Strandvej og tilbage igen efter broen. Det betyder altså, at du skal være opmærksom på den nye vejafmærkning, og at du skal sænke farten forbi vejarbejdet.  

Mindre hastighed og mere kø 

Det er ikke uden konsekvenser, at vi i en periode laver om på kørebanerne. Der kan derfor godt opstå lettere kø, når du skal forbi vejarbejdet i myldretiden. Men du kan forberede dig på det – hvis du vil have information om forsinkelser eller vejarbejde på din rute, kan du tilmelde dig trafikinfo via Vejdirektoratet.

Via trafikinfo får du meldinger om vejarbejde, forsinkelser og andet. Og med den information kan du bedre planlægge din rute, så du stadig kan nå frem i ordentlig tid.  

Når letbanen står klar til brug i 2025, kommer den til at køre mellem Ishøj og Lyngby. På sin vej vil den binde seks S-togslinjer sammen på tværs af hovedstaden. Letbanen kommer til at køre gennem ni kommuner – heriblandt altså Vallensbæk, der får tre stationer: Strandhaven, Vallensbæk Station og Delta Park.   

Faldlodstest og lagfølgeboringer  

Når vi snakker vejarbejde og –test, er der mange faglige termer, der ikke ligefrem pepper den gode historie om Letbanen op. Faldlodstest og lagfølgeboringer er to af dem. Og du skal ikke nødvendigvis kende dem, men de tester henholdsvis vejens bæreevne og vejens lag af asfalt.  

Den slags test gør os klogere på vejens stand, og vi bliver opmærksomme på faldgruber, der kan være, når Letbanen skal anlægges. 

Når prøverne bliver udført, gøres det som kørende vejarbejde. Det generer ikke trafikken, da du ikke skal sætte hastigheden ned, og vi spærrer heller ikke hele kørespor af. Som navnet antyder, er det et vejarbejde, der flytter sig, og alt du skal gøre er at passere bilen, der udfører testen, forsigtigt.   

Hvis du vil vide mere

Hvis du løbende vil have information om Letbanen, kan du tilmelde dig Letbanens infoservice. Du tilmelder dig på www.dinletbane.dk/infoservice   

Du kan se, hvordan du tilmelder dig i instruktionsvideoen

Sidst opdateret 05.09.2019