You are here

Kunst og sandskulpturer i sollys

Date: 12. Juni 2018
Solen skinnede fra en skyfri himmel i fredags, da mere end 1500 børn fra Vestegnen og Storkøbenhavn var samlet til ARKENs Sanddag på stranden ved ARKEN.

Knap 40 børn af de ældste børn fra børnehaven i Amalieparken i Vallensbæk var med. Og fra Indskolingen ved Vallensbæk skole deltog knap 80 børn.

Alle havde de en dag med fokus på samarbejde, egne idéer og kreativt udtryk, da de deltog i at bygge sandskulpturer i sollys.

Natur / Skulptur – ”Seven Magic Mountains”
Alle børn var ’sandslot-arkitekter’, og Ishøj Strand blev henover formiddagen omdannet til et fantasifuldt landskab af sandslotte og -skulpturer udsmykket og formet på mange forskellige og finurlige måder.

ARKEN-undervisnings personale gav den faglige inspiration til byggeprocessen, idet at dagens sanddag-tema var Ugo Rondinones ”Seven Magic Mountains”, som sandslot-arkitekterne kunne lade sig inspirere af.  

Billedkunstneren Ugo Rondinone har henover 2018 flere værker udstillet på ARKEN bl.a. de mange klovne i værket ”Ensomhedens sprog”, som giver både børn og voksne en sanselig og eftertænksom oplevelse.

På Sanddagen var dagens tema dog inspireret af et af Ugo Rondinones kunstværker, der ikke befinder sig på ARKEN, men i Nevada-ørkenen uden for Las Vegas. Her står syv kæmpeskulpturer bestående af enorme kampesten, der er bemalet med neonfarver og stablet oven på hinanden. ”Seven Magic Mountains” er værkets titel. Og det står i stærk kontrast til den solsvedne ørken omkring sig.

Koncert med WonderBrazz
Sidst på formiddagen blev processen med byggeri af sandslotte afrundet ved, at bandet WonderBrazz gik spillende rundt blandt sand-kreationerne på stranden. Og i bedste New Orleans street parade stil fik WonderBrazz alle børn og voksne med sig fra stranden henover bakken til scenen i Strandparken.

Her nød flere børn nu deres madpakker, imens WonderBrazz underholdte med solrig, funky, swingende musik fremført af trombone, trompet, saxofon, trommer, percussion og hammondorgel. Og efterhånden som madpakkerne var indtaget, kom flere og flere børn hen og dansede med foran scenen.

Fællesskab ved stranden i sollys
Dagen blev afrundet med præmieoverrækkelser. Prisen for de mest fantasifulde sandskulpturer gik til Børnehuset Myretuen fra Brøndby, 2. klasse fra Jakobskolen på Frederiksberg og 6.B fra Vejlebroskolen.

Og så var det tid til at pakke sammen og bevæge sig hjem til børnehave og skole igen efter nogle gode timer i selskab med kunst og sandskulpturer i sollys.

Sidst opdateret 12.06.2018