You are here

Kom til "Kultur-september"

Date: 04. August 2020
  • Halfdanskerne.

    Halfdanskerne giver koncert den 11. september.

Med Vestegnens Kulturuge, Børnekulturugen og en række øvrige kultur-oplevelser står september i kulturens tegn.

På grund af corona har vi desværre været nødt til at finde på et alternativ for Festlig Fredag, og kan i stedet tilbyde filmvisninger, udstillinger, teater og en koncert.

Vi overholder selvfølgelig myndighedernes retningslinjer ved alle events. Af den grund er arrangementerne også spredt ud over hele september – og nogle er for alle, og nogle vil være lukkede arrangementer for fx skoleklasser.

Her kan du få et overblik over nogle af aktiviteterne. Få hele overblikket i aktivitetskalenderen: 

Film på Vallensbæk Rideakademi

I uge 37 omdanner vi den ene af ridehallerne på Vallensbæk Rideakademi til en spændende biograf, hvor vi viser film for både børn og voksne.

Den 8. september kl. 19 kan du få et nostalgisk gensyn med Morten Korch klassikeren ’De røde heste’ med Poul Reichhardt i hovedrollen.

Den 9. september kl. 19 kan du opleve endnu en ”hestefilm”, når vi viser det danske drama ”Tarok”, som fortæller historien om, hvordan Danmarks mest berømte travhest blev skabt.

Den 9. september kl. 22 er der gyserfilm for dem, der tør. Vi garanterer for gys og spænding, når I lukkes ind i ridehallens rustikke omgivelser, for at se filmen ”Midsommar” fra 2019, som de internationale anmeldere har udråbt til et gysermesterværk.

De tre filmvisninger er gratis, men der er et begrænset antal pladser, og du skal derfor booke billet. 

Book billet til 'De røde heste' her.

Book billet til 'Tarok' her.

Book billet til 'Midsommar' her.

Koncert med Halfdanskerne

Hvornår: Fredag den 11. september klokken 19-21 i Havet, Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

Glæd dig til en siddende koncert med Danmarks mest populære viseorkester. I mere end 10 år har Halfdanskerne fortolket sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen og fyldt en stor del af landets små og store spillesteder op med begejstrede tilskuere.

Med kontrabas, harmonika og guitar garanterer de velklædte fyre en morsom og musikalsk aften og et live-show, du ikke vil gå glip af.

OBS! Koncerten er udsolgt.

Udstilling fra Børnekulturugen

I centerlokalet på Vallensbæk Stationstorv ved siden af Lagkagehuset åbnes en fantasifuld og farverig udstilling med værker som Vallensbæks yngste borgere har lavet i Børnekulturugen. Børn fra dagtilbud og elever fra 0.-9. klasse står bag kunstværkerne som spænder bredt fra kreative blomsterkasser og fælles-selvportrætter til sættekasser indrettet som elevernes egne hjem, mens landet var lukket ned.  

Museet har følgende åbningstider:

  • Fredag d. 18. september: kl. 12-16
  • Lørdag d. 19. september: kl. 12-15
  • Mandag d. 21. september: kl. 12-16
  • Tirsdag d. 22. september: kl. 12-16
  • Onsdag d. 23. september: kl. 12-16
  • Torsdag d. 24. september: kl. 12-16
  • Fredag d. 25. september:  kl. 12-16

”Askepot” – en forestilling af Zebragruppen

Hvornår: Søndag den 20. september klokken 10 og 12.30 i salen på Egholmskolen.

Lad dig fortrylle af en eventyrlig forestilling om Askepot fremført af børneteatergruppen Zebragruppen. Forestillingen er gratis og for hele familien, men der et begrænsede antal billetter.

Book billet til forestillingen klokken 10 her. 

Book billet til forestillingen klokken 12.30 her. 

Overrækkelse af årets frivilligpriser

Hvornår: Fredag den 25. september klokken 17-19 ved Gadekæret.

Da corona forhindrede os i holde den traditionelle Frivillig- og foreningsfest i maj, vil årets frivilligpriser i stedet blive uddelt ved en udendørs ceremoni i gadekæret i Vallensbæk Landsby. Til ceremonien vil der være snacks, et foredrag og selvfølgelig uddeling af priserne 'årets initiativ', ’årets ildsjæl' og 'ungdomslederprisen'. Desuden vil foreningernes egen vandrepokal Hockerups Mindepris blive givet videre.

Receptionen er for frivillige foreninger og frivilliggrupper og er et lukket arrangement. Der vil udsendes mere info om indhold og tilmelding senere til foreninger og frivilliggrupper i Vallensbæk.

 

Sidst opdateret 07.08.2020