You are here

KOL-kor og 3. klasser i fælles sang

Date: 18. December 2018
Sang dannede ramme for et lærerigt fællesskab mellem børn fra 3. klasse og voksne korsangere med nedsat lungefunktion.

Vallensbæk Rådhus var fyldt med stemmer i fællessang og fællesskab i torsdags i en lille times tid. Her besøgte 3.A og 3.B fra Egholmskolen Vallensbæk Kommunes KOL-kor.

Eleverne hørte KOL-korsangerne fortælle om, at man får det bedre, når man som KOL-patient synger. Og denne eftermiddag oplevede KOL-koret, at de cirka 50 elever fra Egholmskolen sang sammen med KOL-koret og også sang for KOL-koret.

Sanggymnastik, Lucia-sang og Julesang

Alle var med i fælles opvarmning af krop og stemme med en ”Skuldersang” og en ”Sanggymnastik-sang”. Dernæst sang 3.klasserne ”Lucia-sangen” for KOL-koret, for samme morgen havde 3.klasserne sunget for alle elever på Egholmskolen.

Fra Lucia-sang videre til julesang, da eleverne sang for på ”Se, den lyse stjerne” – en julesang af Sigurd Barret, hvor stjernen i juletræets top er fortælleren, der beretter om dengang den viste vej til Jesusbarnets skjul. Og nu sidder stjernen i juletræets top og ønsker os alle en glædelig jul. Og således lærte eleverne KOL-koret en ny julesang.

Lad være med at starte på at ryge

Efterårets smukke farver blev der også sunget om i fællesskab, imens 3.klasserne dansede til med fælles bevægelser og puls.

Så var det tid til at KOL-koret spurgte eleverne om det at synge og synge i fællesskab med hinanden. Og eleverne spurgte KOL-koret om, hvordan det er at leve med sygdommen KOL.

Der blev også spurgt til årsagen for KOL-sygdommen, og her lærte eleverne at rygning er årsagen til KOL-sygdommen hos størstedelen af KOL-korsangerne. Samt at usundt arbejdsklima med meget støv fx en byggeplads også kan være årsagen.

Så der var anbefalinger til eleverne om at huske maske, hvis man færdes støvede steder såvel som at undlade at starte på at ryge.

Alle har en stemme – Alle kan synge

Sang er en stor og vigtig del af vores kulturarv. Og denne eftermiddag var ingen i tvivl om, at alle kan være del af fællesskabet i fællessangen. Alle har en stemme – alle kan synge.

Og for eleverne var det også en god oplevelse at være på besøg på Rådhuset i Byrådssalen samt at opleve at de kunne glæde nogle andre mennesker med deres sang.

Hvem ved – måske elever og KOL-kor samles igen i det nye år, for at synge mere, lære af hinanden og glæde hinanden!

Om korene

3.klasserne i Vallensbæk Kommune har hver uge en times korsang med korleder Julie Smed Jensen i den understøttende undervisning, som del af ”åben skole” samarbejdet mellem folkeskolerne og musikskolen i Vallensbæk kommune. Vallensbæk Kommunes KOL-kor for borgere med begrænset lungefunktion har ligeledes korleder Julie Smed Jensen som musikalsk og sanglig inspirator.

Sidst opdateret 18.12.2018