You are here

Knap 100 gav den gas ved SUP-race i Vallensbæk

Date: 21. August 2019
  • Danish SUP Tour

    Fotograf: Gjerluff Photography

  • Danish SUP Tour

  • Danish SUP Tour

  • Danish SUP Tour

  • Danish SUP Tour

  • Danish SUP Tour

  • Danish SUP Tour

Vejret udfordrede med regn og blæst, men der var smil på læben hos deltagerne, da Danish SUP Tour kom til Vallensbæk.

Lørdag var Vallensbæk fjerde stop på den danske SUP Tour. Det er første gang, at Vallensbæk lægger rammerne til arrangementet, der har været afholdt siden 2013.

Selv om vejret fra morgenstunden gjorde sit for at være trodsig med regn og blæst, var alligevel næsten 100 glade SUP’ere – heraf flere nybegyndere – mødt op.

Dagen bestod af to races: En motionsrute på 3,3 kilometer og en eliterute på 11,3 kilometer. 39 gav sig i kast med den korte rute, mens 51 deltog i eliteracet. Her var der også deltagere fra Sverige, Norge, Tyskland og endda Canada.

”Vi havde en fantastisk dag med højt humør over hele linjen. Det gode ved SUP er, at det er utrolig hurtigt at lære at stå på boardet, så længe man bare har en smule balance og lidt kræfter til at padle. Det beviste alle de seje motionister som padlede rundt om Vallensbæk Havn og surfede sig vej ind til målstregen på stranden med et kæmpe smil på læberne,” siger Vallensbæk Kommunes motion- og sundhedskonsulent Kristian Pilborg, der selv deltog i eliteracet og kom i mål på en flot 5.-plads.

Ungt talent tog sejren

45 elite-sup-udøvere prøvede kræfter med den længere rute, som gik fra Vallensbæk Strand, gennem Ishøj Havn og de sydlige søer, hvorefter de skulle ud på havet og padle tilbage i mål på Vallensbæk Strand. Vinderen af racet blev det unge talent Christian Andersen (også kendt som Polar Bear), der er en stor SUP-stjerne både herhjemme og i udlandet.

Efter at have padlet sig gennem hav og søer kunne deltagerne varme sig på en lækker burger fra foodtrucken The Munch Pit, som i dagens anledning var troppet op for at være med ved arrangementet.

”Stand up paddle er kommet til Vallensbæk for at blive. Det er en motionsform, som både giver forbedret kondition og styrke, mens hele fællesskabet omkring det gør, at du nogle gange glemmer, at du er aktiv,” siger Kristian Pilborg.

Racet i Vallensbæk var arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Surf og Rafting Forbund, Vallensbæk Ungdomsskole, Vallensbæk Kano og Kajak Club og Vallensbæk Kommune.

Vil du være med til at SUP’e?

Vallensbæk Kano og Kajak Club underviser i SUP tirsdage og torsdage kl. 18-20. Læs mere her.

Vallensbæk Ungdomsskole tilbyder også SUP til alle skoleklasser i Vallensbæk fra 5-10 klasse, som allerede rigtig mange klasser har benyttet sig af henover foråret og igen her til efteråret. Du kan høre mere om hvordan dit barn eller dit barns klasse kan prøve SUP ved at kontakte Jakob Hammer-Helmich på 6119 0484 eller mail: jh@vallensbaek.dk    

Sidst opdateret 23.08.2019