You are here

Kæmpe Festlig Fredag i Vallensbæk

Date: 16. September 2019
I Vestegnens Kulturuges ånd blev dette års Festlig Fredag en kæmpe en af slagsen.

Cirka 230 6.-klasses-elever trommede Festlig Fredag i gang med et ’kæmpe stomp’.

”Man må gerne nynne lidt med, hvis man ikke kan lade være på sådan en solbeskinnet fredag,” råbte stomp-instruktøren med trommestikkerne løftet mod den blå himmel.

Publikum vippede med hovedet og fødder, mens eleverne slog rytmen an på deres sorte spande, og så var Festlig Fredag ellers i gang.

I år var festen udvidet, og hele tre udendørsscener sørgede for underholdning fra start til slut – både fra musikskolens stjernefrø og af de allerede etablerede navne. Samtidig stillede 20 foreninger op med aktiviteter og konkurrencer – her var alt lige fra tørsvømning og troldejagt til synstest og sumobrydning. Skoleelever og institutionsbørn bidrog med kunst og optræden, og her havde meget et islæt af Vestegnens Kulturuges kæmpetema i sig.

Blandt andet kunne man på parkeringspladsen opleve et flere meter langt kæmpemaleri, mens istidens kæmper var på spil i biblioteket, hvor et dyrelandskab lyste op. De voksne kunne få lov til at føle sig som kæmper i Vallensbæk allerførste børnerestaurant, hvor børn fra daginstitutionen Amalieparken serverede kartoffelretter i et telt indrettet med tegninger, kartoffeldyr og børnemøbler. 

Paw Patrol fik de mindste til at danse boogie og vifte med ”poterne”, mens youtuberen ComKean gav trængsel på Trappen i Kultur- & Borgerhuset. Børnene hvinede i begejstring, da youtuberen indtrådte scenen og senere, da han udfordrede dem i Play Station-spil. Senere spillede Kira Skov solen i seng, mens en smuk solnedgang tegnede himlen orange.

For 6. år i træk havde nogle af de ældste elever arbejdet med Frivillighed på Skoleskemaet, i år med bæredygtighed som tema. Her blev det 8.a fra Egholmskolen, der løb med førstepladsen og præmien på 3.000 kroner til klassekassen, for deres idé om indkøbsnet lavet af genbrugstøj.

Med trommestikker i neonlys trommede Copenhagen Drummers deres festfyrværkeri af en afslutningskoncert i gang ude blandt publikum, hvor et par børn fik lov at mærke trommerne helt tæt på. Festen fortsatte med et lysshow i regnbuens farver og sluttede af med ild og en helt ny single.

Festlig Fredag blev afholdt som afslutning på Vestegnens Kulturuge og børnekulturgen, og som en fejring af de mange frivillige, der hver dag gør et kæmpe arbejde i det lokale foreningsliv.

Se flere billeder fra Festlig Fredag

Sidst opdateret 16.09.2019