You are here

Heste, hygge og højt humør - ridelejr skaber sammenhold

Date: 23. Juli 2019
Tre uger i sommerferien er der ridelejr på Vallensbæk Rideskole. Her mødes piger – og nogle gange drenge – i alle aldre om deres store passion: heste.

Det er sommer i Vallensbæk, og vores kommune byder på masser af sjove sommeraktiviteter for både børn og voksne. Vi måler temperaturen på feriestemningen i Vallensbæk og besøger en ny aktivitet hver uge. Følg med her på siden. 

“Man prøver noget nyt på ridelejr. Jeg har for eksempel aldrig været til en springkonkurrence, og det har vi i dag. Jeg er nervøs for jeg skal springe 30 centimeter. Det har jeg kun prøvet en gang før,” fortæller Sofia på 12 år, der er med på ridelejren på Vallensbæk Rideskole for første gang.  

Hun skæver nervøst til de andre ridelejr-piger, der smiler til hende og forsikrer hende om, at hun nok skal klare den.  

I cafeteriet i ridehuset ligger madrasserne spredt på gulvet sammen med tasker fyldt med skiftetøj. På langbordet i midten af rummet er der saftevand i kanderne og kage på bordet. En af pigerne har fødselsdag. De 21 piger, der er med på ugens ridelejr, holder en velfortjent pause fra dagens ridninger og konkurrencer.  

Mange har været på ridelejren flere gange, og begejstringen for ugen stråler ud af pigerne, der alle er iklædt ridebukser og ens grå T-shirts. Ridelejr 2019 står der med gul skrift på ærmerne. Pigerne Augusta, Sofie og Sofia, snakker i munden på hinanden, mens de prøver at sætte nogle ord på, hvorfor ridelejr egentlig er så fedt: 

“Det er hyggeligt og sjovt,” mener otteårige Augusta.  

“Man får mange nye venner,” tilføjer 14-årige Sofie, og 12-årige Sofia er helt enig:  

“Det bedste er, at man møder en masse nye mennesker. Og at du aldrig er alene.” 

En lejrskole - bare med heste 

En ridelejr er lidt ligesom en lejrskole – bare med heste. Pigerne lærer en masse basisting – som hvordan man passer stalden, hvad tingene hedder på hesten, og hvordan man er omkring dyret. Men mellem ridningerne og konkurrencerne er der også plads til lejr-hygge. Måske med en snert af uhygge.  

“I går havde vi natteløb. Det var rigtig uhyggeligt, fordi vi skulle igennem stalden, og det var helt mørkt, og da vi så kom ud, stod der nogen og båttede med et båthorn,” fortæller Iben på 12, der for anden gang deltager i ridelejren.  

Ridning er ikke en ego-sport 

Hvert år i sommerferien drager cirka 20 hesteglade børn på ridelejr i en uge ad gangen. Hele ugen går med at dyrke interessen for heste gennem ridning og konkurrencer.  

”Når du normalt går til ridning, rider du en gang om ugen, men på en ridelejr rider du to gange om dagen i fem dage, så der får du virkelig ridning ind under huden, og pigerne gør kæmpe fremskridt. Og så lærer de alt det med at være omkring hesten og passe på den,” siger Lene Knudsen, der for 18. gang er tovholder på ridelejren. 

“Det bedste ved ridning er nærværet med hesten. Det er ikke en egosport, du skal ligesom samarbejde med hesten og kende den,” siger 14- årige Sophie og Augusta tilføjer:  

“Du skal blive gode venner med den.”  

Og skal pigerne så på ridelejr igen næste år? Selvfølgelig skal de det, siger de.  

Ridelejr hver sommer

Vallensbæk Ridecenter holder hvert år i sommerferien tre ugers ridelejr. For at deltage skal du være minimum syv år og have prøvet at sove ude.  

Ridelejrene foregår i uge 27, 28 og 29.  

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Christina Eldridge på Vallensbæk Ridecenter. Tlf. 43 64 35 00. 

Sidst opdateret 01.08.2019