You are here

Forrygende Festlig Fredag i Vallensbæk

Date: 18. September 2017
På trods af aflysning fra hovednavnet og en regnfuld vejrudsigt blev Festlig Fredag en stor succes.

Der var rynker på panden hos arrangørerne af Festlig Fredag få timer inden arrangementet skulle begynde. Ikke nok med, at regnskyerne truede arrangementet, der for en stor dels vedkommende skulle foregå udendørs – ind tikkede nu meddelelsen om, at aftenens hovednavn, Wafande, var syg med influenza. En hurtig feberredning blev lavet, og de to dancehall-sangere Kaka og Pharfar kom på plakaten som en værdig erstatning.

De værste regnskyer drev endda væk – og så kunne Festlig Fredag ellers gå i gang. 25 foreninger stillede op med aktiviteter og konkurrencer, og mere end 20 klasser og institutionsgrupper bidrog med kunst, optræden og spændende ideer.

Flere af de lokale erhvervsdrivende havde stande og hjalp gæsterne med både vådt og tørt.

På det store Street Sport-området boblede aktiviteterne med en række forskellige idrætsgrene, og der var udsolgt til FIFA 17-turneringen i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

For 4. år i træk havde nogle af de ældste elever arbejdet med Frivillighed på Skoleskemaet, der i år havde to vigtige temaer: Forebyggelse af digital mobning, hvor Red Barnet var indover og integration af flygtninge v/Røde Kors. Elevernes løsningsforslag bestod af både videoer og udstillinger, som man kunne opleve i kommunalbestyrelsessalen.

Eftermiddagen og aftenen igennem var der underholdning – både fra musikskolen, foreninger og af professionelle.

Børnenes – og mange af de voksnes – favorit Onkel Reje skød dagen i gang med et rabalder af en koncert. Lidt regn stoppede ikke de ihærdige børnefamilier, der var velforberedte med regntøj og paraplyer. Regnen tog af igen, og borgmester Rasmussen bød velkommen.

Flere musikskolebands spillede på den store scene foran rådhuset og indenfor, og der var både rap og dans fra elever, som havde haft børnekulturuge ugen igennem.

YouTuberen Rasmus Brohave var det helt store tilløbsstykke for den unge generation med en stuvende fuld sal, og troubadouren Thomas Buttenschøn hyggede og spillede.

Kaka og Pharfar gav den gas, og folk rullede med – og til slut kunne hele byen nyde det store festfyrværkeri.

Festlig Fredag blev afholdt som afslutning på Vestegnens Kulturuge og børnekulturgen, og som en fejring af de mange frivillige, der hver dag gør et kæmpe arbejde i det lokale foreningsliv.

Se billeder fra Festlig Fredag på Vallensbæk Kommunes Facebook-side

Sidst opdateret 18.09.2017