You are here

Festlig Fredag: Kæmpe maleri, lokale bands og små kokke

Date: 28. August 2019
  • Festlig Fredag.

    Sådan så det ud, da Vallensbæks elever optrådte ved Festlig Fredag sidste år.

Traditionen tro bidrager kommunens skoler og institutioner med en masse af underholdningen til årets Festlig Fredag.

Fredag den 13. september bliver lidt festligere end andre fredag. Her løber årets Festlig Fredag nemlig af stablen med et væld af aktiviteter for hele familien. 

Som de andre år vil skoleklasser og institutioner også bidrage med kunst, optræden og spændende ideer. Dagen byder blandt andet på finale i Frivillighed på Skoleskemaet, optræden med lokale bands fra musikskolen og en udstilling med ’Istidens Kæmper’.

Alle elever på 6. årgang sætter fokus på puls, rytmer, koordination, remser og energi, når de i fællesskab samles i et ’kæmpe stomp’ og skyder årets Festlig Fredag i gang 15.30.

Her er et udpluk af de forskellige arrangementer:

15.30-17.30: Fremtidens kokke – restaurant i børnehøjde:

I anledningen af kæmpetemaet kan du til Festlig Fredag opleve en restaurant i børnehøjde, hvor de voksne vil føle sig som ’kæmper’, når maden laves og serveres af børn fra daginstitutionen Amalieparken. Menuen står på kartoffelretter, og der bliver serveret en tallerken med kartoffelrösti med en røget fiskemousse, kartoffelsuppe med persilleolie og rugbrødsknas og foccaciabrød med kartoffel og rosmarin.

17-18: Finale i Frivillighed på Skoleskemaet

For 6. år i træk har 9.-klasserne i Vallensbæk i løbet af ugen arbejdet med Frivillighed på Skoleskemaet. I år er temaet bæredygtighed, og fra 17-18 vil hver klasse præsentere deres udvalgte gruppeprojekt og dommerpanelet vil kåre en vinder. Det sker i Havet i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

18.00-18.15: Præmieoverrækkelse for ’Istidens Kæmper’ og ’Kæmpemaleri’

Temaet for Vestegnens Kulturuge er i år ’Kæmperne Kalder’, og det smitter selvfølgelig også af på Festlig Fredag.

Her kan du opleve udstillingen ’Istidens Kæmper’, der er lavet af SFO- og indskolingsklasser. Hver klasse/SFO har fået tildelt et ’kæmpe dyr’ – f.eks skovelefant og hulebjørn – og har i ugen op til Festlig Fredag arbejdet med at lave et dyrelandskab med netop deres dyr.

Vi kårer en vinder af konkurrencen lige efter finalen i Frivillighed på Skoleskemaet. Det sker også i Havet.

Samtidig vil vi også finde vinderen af konkurrencen ’Kæmpemaleri’. Her har fire 3.-klasser og en SFO fået to store plader til at dekorere med deres egen kæmpe. Malerierne bliver samlet til ét kæmpe maleri og kan ses på medarbejderparkeringspladsen.

17.30-21: Musikskolen optræder

Ved Festlig Fredag kan du opleve fremtidens kommende stjernefrø, når elever fra Vallensbæk Musikskole giver koncert i forskellige konstellationer. På ’Ny Scene’ udenfor optræder Dancing on the Moon, 2nd Opportunity og 9ate7, mens du på ’Gammel Scene’ – også udenfor – kan opleve Harmoniorkesteret.

Parkering

Festlig Fredag er et stort arrangement med mange glade gæster. Det betyder, at det kan være svært at finde en parkeringsplads. Derfor opfordrer vi til at hoppe på cyklen eller tage toget, som går lige til døren.

Sidst opdateret 28.08.2019