You are here

Festlig Fredag: En restaurant i børnehøjde

Date: 05. September 2019
Ved Festlig Fredag kan du komme på en restaurant lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig fremtidens kokke – altså børn – der står bag menuen.

Forberedelserne til Festlig Fredag er i fuld gang, og i daginstitutionen Amalieparken pønser børnene på noget ’kæmpe’.

Som bekendt er temaet for Vestegnens Kulturuges i år ’Kæmperne kalder’ som er en hyldest til Vallensbæks Lille Tilde og de andre kæmper på Vestegnen. I anledningen af kæmpetemaet kan du til Festlig Fredag opleve en restaurant i børnehøjde. Her vil de voksne føle sig som ’kæmper’, når maden laves og serveres af børn fra Amalieparken. Restauranten indrettes med børnemøbler, og på dagen vil børnene iklædt kokkehuer og butterfly servere deres hofretter.

Og i Amalieparken er børnene allerede i gang med kogegryderne. Madborgerskab fra Vallensbæk Kommune er nemlig i disse dage på besøg i institutionen for at gennemgå menuen med børnene. Her får børnene mulighed for at skære, ælte og stege samtidig med, at de bliver undervist i madlavning og god køkkenhygiejne.

Hør børnene fra Amalieparken fortælle om restauranten: 

Menuen står på kartoffelretter, og der bliver serveret en tallerken med kartoffel-rösti med en mousse af røget makrel, kartoffelsuppe med purløgsolie og rugbrødsknas, samt foccacia med kartoffel og rosmarin.

Børnerestauranten har åbent fra 15.30-17.30, og en menu koster 40 kroner. Du finder restauranten i Den Lille Oase. Vær opmærksom på, at for at give børnene ro i teltet, skal du vente uden for teltet indtil børnenes voksne medhjælpere finder en siddeplads til dig. 

Køkkentrappen

Madglæde, Madmod og sunde madvaner grundlægges i barndommen. Den gode mad skal være med til at styrke børns og voksnes, mentale og fysiske sundhed. I Vallensbæk Kommune arbejder vi med ’Køkkentrappen’.

Madmod og sunde måltider er på dagsordenen for kommunens småbørn i daginstitutionerne. Skoleeleverne går et trin op ad ’køkkentrappen’ og kan melde sig Fars køkkenskole i 2.- 4. klasse. Næste trin er Madgejst – undervisning i madkundskabstimerne i 6. klasse. I 7. klasse deltager eleverne i Mad i Generationer, og der arbejdes forsat med nye trin på trappen. 

Sidst opdateret 05.09.2019