You are here

Emil matcher voksenlærlinge med virksomheder

Date: 09. marts 2020
I virksomhedsservice i Jobcenter Vallensbæk arbejder Emil Nissen med at matche voksenlærlinge med virksomheder og omvendt.

På det brede skrivebord ligger små gule og blå post-it-sedler spredt mellem tastatur, mus og kaffekop. Hver seddel repræsenterer en borger, som ønsker at blive voksenlærling på en af Danmarks over 100 erhvervsuddannelser. 

Bag skrivebordet sidder Emil Nissen. Han er virksomhedskonsulent i Vallensbæk Kommune og hjælper blandt andet borgere med at komme i lære som voksenlærlinge og virksomheder med at forstå fordelene ved at have en lærling over 25.  

“I den her måned har vi haft travlt med at få matchet voksenlærlinge med de rigtige virksomheder. Og jeg håber, at vi bliver ved med at have travlt. For det er vigtigt at få ufaglærte udlært til alle de jobs, der står og venter derude,” siger Emil Nissen og fortsætter:  

“Det vigtigste ved mit arbejde er at få borgere ud i en uddannelse, som de er glade for. Og de skal gerne lande i en virksomhed, som sætter pris på dem, og har tid til at lære dem op.” 

Emil hjælper ikke kun elever, men også virksomheder. Han rådgiver dem, hvis de mangler en elev, eller hvis de har en ufaglært medarbejder, som de gerne vil opkvalificere – og dermed ansætte som voksenlærling.   

Dialog med borgerne  

Når man arbejder tæt med borgerne, er det vigtigt at give sig tid til dialogen. For Emil er det særligt vigtigt, for at kunne give den rigtige rådgivning, så borgerne selv er med til at træffe deres fremtidsvalg. 

“Jeg gemmer mig ikke bag paragrafferne. Jeg prøver at tale i billeder, så borgerne forstår både de positive og negative konsekvenser, af de valg de skal træffe. Når jeg taler til borgerne i et sprog, der er til at forstå, føler jeg, at jeg giver den bedste rådgivning,” siger Emil.  

Er du interesseret i at vide mere om voksenlærlinge? Både hvis du er virksomhed, eller selv ønsker at stå i lære? Så kontakt Emil.  

Hvad er en voksenlærling?

Hvis du starter på en erhvervsuddannelse, efter du er fyldt 25 år, kan du blive ansat som voksenlærling i en virksomhed under din uddannelse.  

Uddannelsesforløbet er det samme uanset om du er over eller under 25. Der er et hovedforløb og et grundforløb, hvor du er i en virksomhed med løbende skoleophold.  

Men når du er over 25, har virksomheden mulighed for at ansætte dig til voksenelevløn. Det er op til arbejdsgiveren, om de vil det.  

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk
Tlf 4797 4468
Sidst opdateret 09.03.2020