You are here

Eleverne i Vallensbæk træder i pedalerne

Date: 21. August 2019
Igen i år er børn fra Vallensbæks tre folkeskoler og den private skole Gideonskolen klar til at cykle til skole med kampagnen Alle Børn Cykler. I år foregår det fra den 2. - 15. september.

Der er god grund til at sende børnene afsted på cykel med hjelm i de uger, hvor kampagnen kører. Udover gevinsterne for miljøet og motionen kan eleverne sammen med deres klassekammerater vinde et klassesæt af mountainbikes, som kan bruges i undervisningen, f.eks. i matematik, hvor børnene kan beregne fart. Eller i historie, hvor de kan cykle ud i det danske landskab og opleve historien, der hvor den er.  

Det gælder for børnene om samlet set at cykle i skole flest dage i perioden. Hvis de cykler med hjelm, giver det dobbeltpoint - så husk endelig hjelmen.  

Alle børn kan være med i cykeldysten – også hvis I har langt til skole. Det tæller nemlig også med i Alle Børn Cykler, hvis man f.eks. cykler til bussen, til SFO’en, til spejder eller sport. Eller hvis I sammen cykler en lille tur i weekenden. 

Den bedste klasse i kommunen bliver belønnet med medaljer og en pengepræmie til klassen - så der er ingen undskyldning for at lade jernhesten stå i perioden.  

Næsten 100.000 tilmeldte børn  

Landet over er der indtil videre 95.551 børn tilmeldt til kampagnen. Hvis du ikke har hørt om den, så kan du stadig nå at opfordre dit barns klasselærer til at tilmelde klassen – en konkurrence fyldt med sjov og motion, siger nogen sjældent nej tak til.   

Hvis dit barn allerede er tilmeldt kampagnen sammen med klassen, så kan du hos cyklistforbundet læse mere om, hvordan I sammen kan gøre cyklen klar til kampagnestart.  

Alle Børn Cykler arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden. 

Sidst opdateret 21.08.2019