You are here

Elena skøjter mod OL

Date: 11. December 2017
Elena Møller Rigas og Stefan Due Schmidt fra Vallensbæk Rulleskøjteklub har kvalificeret sig til vinter-OL 2018 i speedskating! Vi fejrer det med at gengive vores interview med Elena fra foråret.

Som 5-årig startede Elena Møller Rigas med at stå på rulleskøjter. Nu satser hun benhårdt på at kvalificere sig til OL – på isskøjter!

21-årige Elena Møller Rigas har været medlem af Vallensbæk Rulleskøjteklub siden klubben blev etableret og har mange flotte resultater på samvittigheden.

”Jeg havde været med til EM i rulleskøjter tre gange, inden jeg skiftede til is”, fortæller hun.

Mange rulleskøjteløbere kører nemlig på is om vinteren, så det ville Elena da også prøve – og der er faktisk ret stor forskel på løbene på henholdsvis asfalt og is.

”I et rulleskøjteløb er man typisk 40-50 mennesker i feltet – på is er man to på banen samtidig i de fleste discipliner og har ingen fysisk kontakt.

Det er også kortere distancer end på rulleskøjter, og man holder én fart hele vejen”, forklarer hun.

Den unge rulleskøjteløber blev bidt af is, og hun lægger nu alle kræfter i at kvalificere sig til vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang i 2018.

Elenas favoritdiscipliner på is er 1500 meter, 3000 meter – og så massestarten, som hun føler sig rigtig godt hjemme i, fordi det netop minder om rulleskøjteløb med de mange løbere på banen samtidig.

Og det er bestemt realistisk, at Elena kvalificerer sig til vinter-OL (nu er hun kvalificeret sammen med Stefan Due Schmidt, red).

”I massestarten håber jeg på at komme op i top 8-10 på verdensranglisten”, siger hun.

Livet som skøjteløber bringer Elena rundt i verden – både til konkurrencer og træningsophold. Siden efteråret har hun blandt andet været i Japan, Kina, Kasakhstan, Sydkorea, USA, Holland, Tyskland og Norge. Og med tiden er Elena og de to andre på speed skatinglandsholdet blevet gode venner med løbere fra andre lande.

”En del af de andre løbere kender jeg fra inline skating – det er blevet populært at skifte fra inline til is. Der er en meget afslappet atmosfære mellem os løbere. Vi hygger os og spiller kort med dem fra de andre lande. For eksempel kender jeg mange af dem fra Polen, Norge og New Zealand”, fortæller hun.

De mange rejser har givet Elena et internationalt syn på tilværelsen, og når skøjterne en gang skal på hylden, kunne hun godt tænke sig at arbejde på en ambassade i udlandet. Selv om hun bor i en kuffert en stor del af tiden, formår hun at følge studiet i international politik på Roskilde Universitet.

”Jeg skrev to eksamensopgaver i Japan, som jeg afleverede to timer før jeg skulle løbe et 3000 meter-løb. Og jeg bestod!”, griner hun.

VARK
Mange af landets bedste løbere – både på asfalt og is – har trådt deres barneskøjter i VARK, Vallensbæk Rulleskøjteklub.

Klubben har hold for både begyndere og øvede – børn og voksne.

Læs mere på www.vark.dk

Sidst opdateret 12.12.2017