You are here

Det kan du glæde dig til i 2020

Date: 03. Januar 2020
Forskønnede grønne områder, renoveringer, en ny daginstitution og flere smarte lyskryds. Det er blot noget af det, du som vallensbækker kan glæde dig til i det nye år.

Vandgrunden – et grønt strøg fra Vallensbækvej til Pilehaveskolen 

Projektet på vandgrunden er stadig på tegnebrættet. Men fra april håber vi på, at vi kan gå i gang med at etablere et grønt område, der byder på en god og grøn stiforbindelse fra Vallensbækvej til Pilehaveskolen. 

Vandgrunden er det grønne bælte der strækker sig fra Vallensbækvej langs Horsbred op til Sundhedshuset og videre til Pilehaveskolen. 

Flere smarte lyskryds på Vallensbæk Torvevej 

I november kunne vi fortælle, at vores forsøg med at regulere lyskrydset på Vallensbæk Torvevej / Park Allé i forsøgsperioden har mindsket transporttiden på strækningen med 21% i myldretiden. 

Teknologien kører stadig i lyskrydset, men i 2020 styrer vi også de tre resterende kryds på Vallensbæk Torvevej med GPS-data. Det kommer til at betyde, at din rejse fra Roskildevej til Holbæk Motorvejen eller omvendt, vil blive en del lettere, fordi du kan ride på en grøn bølge i myldretiden. 

Plads til endnu en læge i Sundhedshuset 

Sundhedshuset bliver udbygget og opdateret, så det bliver bedre indrettet og i højere grad understøtter de mange forskellige funktioner, som huset har. Udbygningen giver plads til en ny læge. 

Løkkebo får ny legeplads 

Løkkebo skal i 2020 have ny legeplads, som vi håber står klar inden sommerferien. Den skal udvikles og bygges i tæt dialog med Løkkebos personaler og børn.  

Naturlegepladsen får nye legeredskaber 

Naturlegepladsen får en opdatering. Efter at Mejsebos børn har brugt den i et lille år, har vi i dialog med dem og personalet fundet ud af, at legepladsen godt kan bruge lidt flere legeredskaber. I det nye år, bliver der sat træfigurer op, som kan benyttes til fri leg. 

En ny daginstitution i Nord 

Daginstitutionen i Nord åbner i foråret for op mod 70 børn og 20 personaler. Både børn og personale fra den nedrevne Birkely kan glæde sig til at flytte ind i en ny, indbydende og lys institution.  

Mejsebo bliver klar til indflytning 

Børn og personale flytter ind i den energirenoverede Mejsebo den 20. januar.  

Institutionen havde 40-års-jubilæum i august 2019. Men fordi alle var genhuset, har de udskudt fejringen, så den kan holdes i den nyrenoverede bygning. Både børn, forældre og personale kan derfor godt glæde sig til at skulle fejre jubilæum den 7. februar kl. 14.30.  

Nye liggehaller i Syvhøjvænge og Nøddeboparken 

Børnehaven Syvhøjvænge skal have lavet den sidste liggehal. Det giver plads til alle de børn, der skal sove til middag i løbet af dagen. Nøddeboparken får to nye liggehaller. Vi forventer, at alle tre haller bliver lavet henover året. 

Renovering af Pilekvisten – Pilehaveskolens SFO 

I løbet af foråret og sommeren skal Pilekvisten renoveres. Der skal sættes ny belysning op, lægges nye gulve, males, sættes nye vinduer i og i det skjulte skal der skiftes rør til brugsvandet.  

En næsten ny SFO står klar til skolebørn og personale efter sommerferien.

Sidst opdateret 03.01.2020