You are here

Det grønne strøg fejret med sang, bold og kage

Date: 13. Juni 2019
Det grønne strøg blev fejret onsdag, hvor man blandt andet kunne være med til at indvie den nye Hjertesti, opleve fodbold-YouTuberen Brizze – og spise af den 5 meter lange grønne kage!

Hundredvis af børn og voksne mødte op til den festlige fejring af Det grønne strøg, der forbinder by og natur langs Vallensbæk Torvevej. Strøget går fra Egholmskolen og hele vejen ned til Vallensbæk Strandvej.

Et kæmpe kor sammensat af flere generationer åbnede festen, og efter taler fra borgmester Henrik Rasmussen og repræsentanter fra Hjerteforeningen kunne de fremmødte kaste sig over de mange aktiviteter.

Først og fremmest var dagen en markering af den nye Hjertesti, der løber langs Det grønne strøg. Hjertestier er Hjerteforeningens afmærkede motionsstier, som har opsat bænke langs ruten.

Derudover var der et væld af oplevelser for alle aldre på Det grønne strøg, som har flere af de såkaldte Smart City-elementer – blandt andet en solcelledrevet wifi-bænk, et interaktivt boldbur og en digital lyttebænk, hvor man kan høre historier fortalt af skoleelever.

Der var en kødrand af børn, som byggede modelbåde, som de sejlede med i den lille kunstige å. Man kunne bage snobrød, deltage i diverse konkurrencer – og meget mere.

Det helt store trækplaster var fodbold-jongløren Brian ”Brizze” Mengel, der via YouTube er blevet kendt af børn og unge verden over for sine fantastiske boldtricks. Han underholdt i det nye boldbur, og enkelte heldige børn fik en lille ”én-til-én”-kamp mod Brizze, hvor de dog var chanceløse mod hans driblinger og tricks.

Rema 1000 havde sponsoreret vand og frugt, og man kunne få et stykke af den ikke mindre end 5 meter lange grønne kage, der med sindrig glasur-dekoration fremstod som en model af selve det grønne strøg.

Se flere billeder  

Sidst opdateret 28.08.2019