You are here

Børn klædt ud som hvaler og isbjørne sætter fokus på miljøet

Date: 11. Juli 2019
Pilehaveskolen huser i uge 28, 29 og 30 de børn, der har tilmeldt sig SommerCamp. I denne uge laver de teater – havskildpadder, skrald og CO2 er blandt temaerne.

Det er sommer i Vallensbæk, og vores lille kommune byder på masser af sjove sommeraktiviteter for både børn og voksne. Vi måler temperaturen på feriestemningen i Vallensbæk og besøger en ny aktivitet hver uge. Følg med her på siden.   

På Pilehaveskolen er Vallensbæks SFO-børn i disse uger samlet til SommerCamp. I denne uge er SFO’en forvandlet til et kreativt rum, hvor der bliver bygget, malet, klippet og sunget – det er nemlig teateruge og fredag kulminerer det med en forestilling i idrætssalen.  

En flot blå kulisse tårner frem i teatergruppens værksted. Kulissen forestiller havet og små farverige fisk og blæksprutter svømmer rundt mellem grønne planter. Men desværre har en uventet gæst også fundet vej til børnenes hav – nemlig skrald. Fiskenet, en tom ‘labre larver’-pose og en energidrik flyder rundt blandt fiskene.  

Teaterstykket hedder ‘Miljøheltenes store opgave’, og SFO-børnene har været med til at male kulisser og lave kostumer i papmaché.  

“Vi har lavet en klovnefisk, en havskildpadde og en hval,” fortæller seks-årige Vanessa fra Pilehaveskolen, der skal være inde i hvalen sammen med en anden pige.  

“Og så skal jeg huske mine replikker,” tilføjer Vanessa og memorerer til perfektion:  

“Jeg skal sige ‘av, av, av’ - altså tre gange. Og så skal jeg sige ‘jeg er så sulten, men jeg får ondt i maven, når jeg spiser’.”  

Og uden at afsløre for meget, så er det ikke kun fisk, som hvalen har spist ude fra havet.  

Klima og bæredygtighed på programmet 

SommerCampens temaer har blandt andet hentet inspiration fra FN’s 17 verdensmål, og i løbet af de tre uger lærer børnene om klima og bæredygtighed. For Umi Syed Jespersen Rashid, der er SFO-leder på Vallensbæk Skole og tovholder på årets SommerCamp, har det været vigtigt at arbejde med et længevarende læringsforløb, så børnene også kan bruge det, de lærer, uden for SommerCampen. 

”Vi vil gerne danne nogle børn, som ved noget om naturen og hvordan vi passer på den,” siger han. 

I løbet af teaterugen bliver børnene derfor taget på tur rundt i verden og hører blandt andet om indlandsisen, der smelter og om plastik i havene.  

”Hvis børnene kommer tilbage til deres skoler efter ferien med en anden bevidsthed, så synes jeg, vi er kommet rigtig langt,” siger Umi Rashid. 

Fredag er premieredag  

Forældre, søskende og bedsteforældre er alle inviteret til at se stykket i morgen. Vanessa er lidt nervøs over, at hendes forældre skal se hende optræde.  

“Er du ikke bange?” spørger hun ni-årige Laura fra Vallensbæk Skole, der er med i sanggruppen. 

“Jeg er vant til det. For vi laver meget MGP på min skole. Det sjoveste i den her uge er, at man prøver at komme på en scene et nyt sted”, svarer Laura.  

Sammen med fem andre piger skal Laura optræde med i alt fire sange. To af dem er fællessange med skuespillerne – en velkomst- og en oprydningssang – og så bliver der også sunget om både C02 og skrald. 

”Jeg tror, det bliver sindssygt godt på fredag. Det vil jeg bare sige,” slutter Umi Rashid. 

‘Miljøheltenes store opgave’ bliver opført fredag klokken 14 i idrætshallen på Pilehaveskolen. Det varer cirka 25 minutter. Kom i god tid – der er begrænset pladser.  

SommerCamp for 10. gang

I år er der SommerCamp for 10. gang. Og denne gang sætter SommerCampen fokus på klima og bæredygtighed. Både i teaterugen, er det temaet, men også de to næste uger byder på aktiviteter i samme ånd.  

I uge 29 skal børnene lave genbrugskunst af skrald. Planen er, at det bagefter bliver udstillet i Kultur- & Borgerhuset. I uge 30 skal børnene være i Bækkehuset, hvor de er ude i naturen og lærer om, hvad man kan leve af i Vallensbæk. 

Sidst opdateret 11.07.2019