You are here

Bibliotekets 40-års fødselsdag blev fejret

Date: 06. November 2019
Vallensbæks bibliotek fyldte 40 år. Det blev fejret med taler, sang og kagemænd og –koner serveret på et langbord gennem biblioteket.

“I dag er det bibliotekets fødselsdaaaaaag …" 

Borger- og børnestemmer sang højlydt med, da biblioteket i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus tirsdag formiddag kunne fejre sin 40-års fødselsdag.  

Da sangen var slut, lød der tre høje hurra’er for alle vallensbækkernes bibliotek.  

“Biblioteket og Kultur- & Borgerhuset er et anker i kommunen. Det sætter nogle fantastiske rammer for fordybelse, inspiration og er en unik måde at være sammen på - både for børn, unge, ældre, medarbejdere og foreninger,” sagde udvalgsformand for børne- og kulturudvalget Morten Schou Jørgensen i sin tale.  

Efter talen og endnu et trefoldigt hurra-råb, blev der serveret kagemænd og –koner for børn og voksne.  

“Det er sjovt. For det er sjovt at spise kage, og lege, og synge fødselsdagssang,” siger Astrid, Maryam og Ilyas fra daginstitutionen, Stien.

De var sammen med Egholmskolens fjerde klasser inviteret til fødselsdagsfesten. 

  

Lene Lykke Sørensen og Helle Glarø Mathisen er begge brugere af biblioteket. Lene er kommet meget på biblioteket med sine børn, og Helle bruger det, når hun er i læsekreds.   

“Det kan det hele. Her kan man få input både gennem foredrag og de gode bøger, biblioteket har,” siger Lene og Helle supplerer:  

“Biblioteket er for alle aldre - både børn og ældre. Med et bibliotek som det i Vallensbæk har alle mulighed for at være oplyste.” 

Borgerne og tallene taler for sig selv. Vallensbæks bibliotek er nemlig landets niende mest besøgte. Det er med til at understrege, at vi her i byen har fundet opskriften på, hvordan vi gør biblioteket spændende for både børn og voksne.  

Sidst opdateret 06.11.2019