You are here

Aktiv julekalender sætter gang i børns bevægelse

Date: 10. December 2019
Med rim og remser og sjove bevægelser sætter julekalenderen fut i december.

”De er da ikke rigtige nisser,” siger en lille dreng med korslagte arme og kigger mistroisk på Vallensbæk Kommunes to udsendte, der trods nissehuer, tydeligvis ikke kan snyde drengen.

Daginstitutionen Sommerfuglen har fået besøg af kommunes sundhedscenter, der i anledning af decembers indtog står bag en aktiv julekalender. Alle kommunens daginstitutioner har fået udleveret julekalenderen på forhånd, og hver dag åbner børnene en låge med sjove remser, rim og bevægelser.

”Og hvilken dato er det, vi har i dag?” bliver der spurgt.

”Den 4.!” råber børnene, der har sat sig i en rundkreds og er klar til at få læst dagens låge højt.

Bag lågen gemmer sig en lille fortælling, der samtidig betyder på en række motoriske øvelser for børnene. I dag skal børnene lave 10 kaninhop og lege en leg, hvor de bliver trukket op som gulerødder. Og gulerødder - hvad er nu det for en leg? Jo, børnene ligger sig på maven i en cirkel og holder hinanden i hånden, og imens prøver de voksne forsigtigt at trække børnene fra hinanden ved at hive dem i fødderne. Undervejs i legen er der også risiko for en kildetur, og børnene griner højlydt, mens de ihærdigt kæmper for ikke at slippe hinandens hænder.

En ny publikation fra Sundhedsstyrelsen viser, at otte procent af danske børn har motoriske udfordringer ved skolestart. 

"Det vil vi gerne gøre op med i Vallensbæk Kommune, for netop den motoriske udvikling er vigtig i børne- og ungdomsårene, da den danner grobund for et sundt og aktivt liv hele livet. Årets aktive julekalender tager udgangspunkt i bevægelser, der danner basis for børnenes motoriske udvikling, og børnene har allerede taget rigtig godt imod øvelserne," siger motion- og sundhedskonsulent i Vallensbæk Kommune, Kristian Pilborg.

Sidst opdateret 10.12.2019