You are here

Ældreministeren imponeret over Vallensbæk

Date: 10. September 2018
  • Ældreministeren på besøg i Vallensbæk

    Borgmester Henrik Rasmussen (tv) og udvalgsformand Jytte Bendtsen (th) fortalte ældreminister Thyra Frank om, hvilke tiltag, Vallensbæk Kommune gør for de ældre.

Ældreminister Thyra Frank var mandag på besøg i Vallensbæk for at høre om kommunens gode erfaringer på ældreområdet.

"Vi ser de ældre som en ressource”, sagde Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen, da han mandag tog imod ældreminister Thyra Frank på Højstruphave, der både huser et daghjem for et demente og plejeboliger.

Som borgmesteren sagde, gør det ikke noget, at der bliver flere ældre – så længe de holder sig raske og friske. Det vigtige er, at der så er ressourcer til at hjælpe borgerne, når de får brug for det.

Ministeren fik dernæst en hel del eksempler på, hvad kommunen gør for de ældre borgere.

Thyra Frank fik blandt andet lejlighed til at høre et par sange fremført af KOL-koret – et kor for borgere med nedsat lungekapacitet – hvoraf flere af medlemmerne via korsang har fået forbedret deres lungekapacitet. Hun hørte derefter om Café Husk – et tilbud, der understøtter borgere med hukommelsessvækkelse eller demens og deres pårørende.

Borgmester Henrik Rasmussen kunne også fortælle hende om den kommende svømmehal, der får gode faciliteter for ældre; om de planlagte ældreboliger ved Pilehavehus og om kommunens fokus på det gode måltid, hvor man gennem hjemmelavet mad og spisefællesskaber bidrager til det gode liv for borgerne.

Besøget foregik helt passende i Højstruphaves daghjem for demente borgere. Et tilbud, der – i modsætning til mange andre kommuners tilsvarende tilbud – ikke har venteliste, hvilket ministeren var imponeret over.

Endelig fik Thyra Frank præsenteret Cykling uden alder – en ordning, hvor frivillige kører cykelture med gangbesværede borgere i særlige el-rickshaw-cykler. 

Og så gik turen ellers tilbage til Christiansborg med ministerbilen fyldt med gode ideer om, hvad man kan gøre for de ældre.

Sidst opdateret 10.09.2018