You are here

4.A hev kæmpe slikpræmie hjem i DR-dyst

Date: 09. Oktober 2019
Der blev kodet og danset ved Ultra:bit-camp i sidste uge.

I sidste uge var 4.-klasserne på Egholmskolen til Ultra:bit-camp i DR Byen. Campen var bygget op om flere aktiviteter, der alle havde teknologi og kreativitet som omdrejningspunkt. Og så bød dagen også på et vaskeægte lokalopgør, da 4.A og 4.D mødte hinanden i finalen.

Forinden da havde de to klasser deltaget i en rystekonkurrence mod 13 andre klasser fra Københavnsområdet, hvor det gjaldt om at sende en masse radiobølger af sted. Her høstede 4.A og 4.D flest point og så var der finaledyst, hvor 4.A hev Vallensbæksejren – og den store guldbit – hjem. Præmien var lige noget for den søde tand – nemlig 2,5 kilo slik.

Ultra:bit-camp er orkestreret af DR-værterne Sofie Østergaard og Martin Exner, som bruger teknologi og vild fantasi til at skabe en læringsevent ud over det sædvanlige – til stor begejstring for eleverne. Meningen med campen er at lære eleverne, hvordan den teknologi de bruger til daglig, fungerer. Med sig har eleverne deres egen mikrobit – en minicomputer – som de har kodet hjemmefra i et undervisningsforløb på skolen.

Mikrobitten er således omdrejningspunkt for alle aktiviteterne på dagen, hvor 15 klasser både samarbejder og dyster mod hinanden. Det er en dag med topmotiverede elever, og hvor eleverne får lov at udfolde sig som små programmører.

Mikrobit – hvad er nu det?

En mikrobit er en minicomputer på størrelse med en tændstikæske. Med den kan børnene skabe alt fra skridttællere til vandingssystemer til deres kæledyr.

Sidst opdateret 09.10.2019