You are here

Vallensbæk KOL-koret fejrede 1 års fødselsdag

Date: 09. Juli 2018
I juni 2018 kunne Vallensbæk KOL-kor fejre 1 års fødselsdag. Og det blev markeret med lagkage og fødselsdagssange.

Det hele startede den 7. juni 2017, hvor nogle af Vallensbæk’s KOL-patienter for første gang mødtes for at synge sammen.

I den nyrenoverede Byrådssal på Vallensbæk Rådhus blev et nyt fællesskab samlet omkring dét at synge sammen, og mærke fysisk og psykisk velvære .

Allerede den første gang blev der sunget frit og stort fra alle, og efter blot en halv times fællesskab om sangen var KOL-koret i færd med at synge sange i kanon.

 

KOL-koret deler ud af sang-glæden

Ved Festlig Fredag den 15. september 2017 inviterede KOL-koret til fællessang og korsang, og havde dermed sin debut med at optræde og dele ud af sangens fællesskab og glæde.

Allerede i slutningen af oktober 2017 delte KOL-koret ud af korsang og fællessang igen, da de sang ved ”Musik og Mad” arrangementet på Pilehavehus.

Og ved ”Jul i Vallensbæk” den 30. november 2017 sang KOL-koret et jule-potpourie af julesange og inviterede med i jule-fællessang, så hele Byrådssalen dirrede i sangens fællesskab.

I februar 2018 inviterede Vallensbæk kommune til fødselsdag/info-arrangement for alle borgere, der var fyldt 75 år. Her sang KOL-koret for på fødselsdags-fællessange og var dermed også værter i sangens fællesskab med alle de fremmødte fødselarer.

 

3.klasser besøgte KOL-koret

I starten af februar 2018 besøgte 3.klasserne fra Egholmskolen KOL-koret i Byrådssalen på Vallensbæk Rådhus.

Her sang 3.klasserne for KOL-koret og lærte KOL-koret at synge 2-stemmigt med solfa-håndtegn. Og på tværs af generationer oplevede alle, at der i sangene er et fælles sprog.

Til slut i besøget fik 3.klasserne mulighed for at stille spørgsmål til KOL-koret. Og der blev spurgt om hvordan det er at leve med sygdommen, hvorfor nogle har ilt-slanger, hvorfor de har fået sygdommen og mange andre ting, som eleverne begyndte at fundere over i mødet med KOL-koret.

Anne-Mette Dragsbjerg, der er lærer ved Egholmskolen udtalte efter besøget:

"Det var virkelig en stor oplevelse for både børnene og os. Flere fra 3.b sagde at de havde fået tårer i øjne, fordi de synes det var så synd for dem. De sagde også at det havde været rart at synge sammen med dem i KOL-koret. Det var tydeligt at mærke, at det at synge sammen med KOL-koret havde gjort stort indtryk på eleverne. Børnene er nu overbevidste om, at de ikke vil ryge, når de bliver voksne." (Anne Mette Dragsbjerg, lærer v. Egholmskolen)

 

KOL-koret synger videre i 2. halvår 2018

Nu er det sommerferietid. Men Vallensbæk KOL-kor samles igen torsdag den 16. august 2018 og synger videre i fællesskab til gavn for vejrtrækning, fysisk og psykisk velvære.

Nye medlemmer er meget velkommen. Det foregår i Byrådssalen torsdag kl. 13.00 – 14.30.

Skriv til kulturkonsulent Remi: rel @ vallensbaek.dk

 

Sidst opdateret 09.07.2018