You are here

Vallensbæk fejrede sin førstemand

Date: 26. April 2019
Borgmester Henrik Rasmussen blev fejret af hundredvis af Vallensbæk-borgere, da han torsdag markerede sit 25-års jubilæum i kommunalbestyrelsen.

Børn blandede sig med borgmesterkolleger, ministre, yngre og ældre Vallensbæk-borgere, venner og familie hele eftermiddagen, da borgmester Henrik Rasmussen markerede et kvart århundrede som folkevalgt i kommunens tjeneste.

”Det er godt nok en mærkelig mand, der i en alder af 47 år kan fejre 25-års jubilæum for noget som helst,” drillede justitsminister Søren Pape til stor latter fra de forsamlede gæster.

Og det er da heller ikke nogen helt almindelig mand, der står i spidsen for Vallensbæk, kunne man forstå på eftermiddagens taler.

En charmerende bisse med temperament, men også en favnende politiker, der sjældent bruger sit flertal, og i stedet går til yderligheder for at sikre bred opbakning til beslutningerne fra de øvrige partier i kommunalbestyrelsen – og fra Vallensbæk-borgerne i særdeleshed.

Til receptionen fik Henrik Rasmussen overrakt ridderkorset, og udover præsentationen af det officielle borgmesterportræt af den lokale kunstner Mundo, modtog han også en række fint malede portrætter fra nogle af kommunens børn. Portrættet af borgmesteren hænger i lokalet Havet i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, og børnenes portrætter er udstillet i lokalet Stranden.

Viceborgmester Søren Wiborg var vært og guidede gæsterne igennem dagen, der også bød på opera-optræden og fællessang.

Kommunens borgmester siden 2010 var tydeligvis bevæget over opmærksomheden, og opsummerede i sin afskedstale, der var skrevet på vers:

”Jeg er stolt over at være Vallensbæks borgmester, og jeg føler mig så privilegeret over at have jer allesammen som gæster”.

Hør borgmesterens tale:

Klik her for at se flere billeder fra dagen

Sidst opdateret 24.09.2019