You are here

Indretningen

I Vallensbæk Kultur- & Borgerhus har vi arbejdet med huset og lyset og kunsten for at skabe en attraktiv og inspirerende ramme for alle.

Det interaktive 3-dimensionennelle kunstværk for foden af amfitrappen er designet af kunstnergruppen Obscura fra København, der har specialiseret sig i interaktive videoværker med skulpturelle kvaliteter. Gruppen har eksisteret siden 2010 og har blandt andet medvirket på Click Festival 2012 og FOKUS Videokunstfestival 2012. Obscura består af Vibeke Bertelsen, Frederik Hilmer og Kasper Rasmussen.

Den første installation er skabt af lyskunstneren Ole Kristensen, der er visuel kunstner og scenograf. Han er drevet af en legende trang til at forbinde elektronik, gadgets, grafik og bevægelige objekter i tilsyneladende umulige kombinationer. Gennem sin billedkunst har han fået viden på forskellige områder inden for teknik og programmering.

Både reollamper, loftslamperne i børnebiblioteket og panelerne ved amfitrappen er LED og er lavet specielt til huset af Søren Topp fra FLOS. Søren har arbejdet med at skabe et lys, der understreger og spiller op til den kreative, fleksible og inspirerende indretning, der er i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

I Vallensbæk Kultur- & Borgerhus er der tænkt over indretningen og det visuelle og kropslige udtryk er skabt i samarbejde med scenograf Rikke Juellund. Hun er valgt for sin forståelse af rum og hvad det skal give mennesker at træde ind i et. Desuden har hun arbejdet med digital scenografikunst, og har derfor haft en særlig forudsætning for at forstå det digitale niveau vi gerne ville have i huset.

Sidst opdateret 28.02.2017