You are here

Vallensbæk Kløverstier

 • Kløverstier

  Fotograf: Nordea-fonden/Hans Ole Madsen.

  Udviklingen af stierne er finansieret af Nordea-fonden og Tips- og Lottomidlerne til Friluftsliv.

Vallensbæk Kløverstier - motion, kultur og natur i en skøn forening

Kløverstierne i Vallensbæk er fire afmærkede stier med forskellig længde og temaer. Stierne byder på inspiration til at komme ud og røre sig og få nye, sjove og spændende natur- og kulturoplevelser. Temaerne på kløverstierne er alle blevet til med stor hjælp fra frivillige borgere og foreninger.

På stierne er der opstillet pæle med QR-koder, så du med din smartphone eller tablet nemt kan scanne dig til en digital, guidet oplevelsetur. Der er noget for både børn, unge og ældre. Stierne begynder ved Vallensbæk Idrætscenter, og deres navne er Landsbystien, Her-bor-vi-stien, Strandparkstien samt Mose- og Nordmarksstien.

Nye oplevelser
En gang om året bliver der tilføjet nye QR-koder med nye oplevelser og informationer - så det er aldrig kedeligt at lægge vejen forbi en kløversti. I pjecen om kløverstierne, der findes nederst på siden, er der et kort over ruternes ruternes forløb. De udspringer alle ved startpælen foran Vallensbæk Idrætscenter.

Adressen er Idræts Alle 2, 2625 Vallensbæk

Tag med en tur på den grønne kløversti:

Klik på en sti og læs, hvad du kan opleve

 • Grøn Kløversti - Landsbystien (3,3 km)

  Grøn Kløversti bliver også kaldt for ‘Landsbystien’, fordi den går igennem Vallensbæk Landsby. Her giver Vallensbæk Lokalhistoriske Forening dig et spændende tilbageblik over Vallensbæks historie frem til nu.

  På opdagelse i Vallensbæks historie. Læs historien om Enghavegård og en interessant fægyde tæt på gården. Du får også historien om den gamle og nye kirke og bliver præsenteret for en film af et kalkmaleri i kirken, hvor du får indblik i maleriets betydning. På turen får du tilmed historien om Vallensbæk Præstegård, om de tidligere beboere på Højrupgård og endelig om Toftegård.

 • Blå Kløversti - Her-bor-vi-stien (4,9 km)

  Blå Kløversti bliver også kaldt for ‘Her-bor-vi-stien’, da den går igennem et beboelseområde. Her præsenterer Fremtidens Borgerhus yngre børn for en sød, kort historie om Skovmusen. På samme sti kan du se korte film, lavet af børn fra Juniorklubben på Egholmskolen. Vær opmærksom på, at der er to ruter på Blå Kløversti.

  Til fødselsdag med Skovmusen. Hør Skovmusen fortælle, hvad han møder i naturen og i byen på sin vej hen til Bymusens fødselsdagfest. QR-koderne sidder i børnehøjde, så børnene selv kan scanne koderne og få historien fortalt digitalt. Skovmusens fulde historie får du ved at finde de i alt 7 pæle på ruten.

  Film om Juniorklubben på Egholmskolen. Se korte film, lavet af børn fra Juniorklubben på Egholmskolen. På filmene viser børnene, hvad de bedst kan lide at lave i klubben efter skole og giver inspiration til, hvad andre børn kan lave. På ruten bliver du præsenteret for i alt 5 pæle med film. På en af vidoerne henviser børnene til en opskrift på boller. Den får du her:

  Det skal du bruge: 5 dl koldt vand, 20g gær, 3-4 dl hvedemel, 5 dl grahamsmel, 1 dl ruggryn (eller havregryn, nødder, korn og/eller frø) 1 tsk salt.

  Det skal du gøre om aftenen:

  1. Kom vand og gær i en stor skål, og opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, ruggryn.
  3. Rør rundt til dejen har samlet sig (dejen skal være til at røre i, men ikke være flydende)
  4. Tilsæt salt
  5. Rør dejen i min. 10 min
  6. Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt skålen i køleskabet.

  Det skal du gøre om morgenen:

  1. Tænd ovnen for max varme
  2. Tag dejen op med en spiseske og sæt den som klatter på en bageplade med bagepapir
  3. Pensl bollerne med vand
  4. Sæt bollerne i ovnen og skru temperaturen ned til 225 grader
  5. Bag bollerne i ca. 15 eller til de er gyldne

  Nyd bollerne.

 • Rød Kløversti - Strandparkstien (7,6 km)

  Rød Kløversti bliver også kaldt for ‘Strandparkstien’, da den går i området omkring stranden. På Strandparkstien giver foreningen Fotoakrobaterne dig gode råd til, hvordan du tager flotte billeder.

  Instruktion i at tage flotte billeder. Ved hjælp af en billedserie og tekst guider Fotoakrobaterne dig igennem, hvordan du tager flotte billeder. Du bliver instrueret i fx, hvordan du du bruger ‘det gyldne snit’ til at skabe harmoni i et billede, hvordan du tager et billede af bevægelse og hvordan du tager smukke nærbilleder. Alle slags kameraer kan bruges, herunder smartphones. Børn kan også være med. På ruten finder du de gode råd til at tage flotte billeder på i alt 8 pæle.

 • Sort Kløversti - Mose og Nordmarksstien (10,1 km)

  Sort Kløversti bliver også kaldt for Mose- og Nordmarksstien, da den ligger i området omkring Vallensbæk Mose og Nordmarken. På Mose- og Nordmarksstien præsenterer foreningen Løb i Vallensbæk dig for træningsøvelser, og Danmarks Naturfredningsforening fortæller om naturen i Vallensbæk. Vær opmærksom på, at der er to ruter på Sort Kløversti.

  Træningsøvelser. Foreningen Løb i Vallensbæk sætter gang i træningsøvelser. Ved hjælp af billeder, film og tekst får du instruktion i opvarmning, interval- og styrketræning. På denne rute finder du i alt 6 pæle.

  Vallensbæks natur før og nu. På samme rute fortæller Danmarks Naturfredningsforening om naturen i Vallensbæk, både som den er nu, og som den var engang. Der vil være fortællinger om bl.a. botanik, dyreliv, vandforløb og bygværker. På ruten finder du i alt 5 pæle med hver sin fortælling og inspiration til hygelige aktiviteter i naturen.

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4130
Sidst opdateret 23.07.2019