Begynder grød er det første du kan give dit barn, når I begynder på skemad. Grøden er tynd og glat i konsistensen. Tilsæt evt. lidt frugtmos for at give grøden en sød smag. Desuden bidrager indholdet af C-vitamin i frugtmosen til, at jernindholdet fra grøden optages bedre.
Grøden kan holde sig 1 døgn i køleskabet og 1 måned på frost.
Denne opskrift er til en lille portion, da barnet ikke spiser meget her i starten. Når du laver grød, er det godt at variere mellem forskellige gryntyper og mellem grød med og uden gluten. Majs, hirse, ris og boghvede er uden gluten, mens havre, rug og hvede indeholder gluten. Brug melvarianterne i starten for at få den helt glatte grød. Efterhånden som barnet udvikler sin mundmotorik, kan der bruges typerne gryn og flager.
Grundet indholdet af arsen i ris, skal barnet ikke have rismelsgrød hver dag.
Tynd grød – når du bruger pulver til modermælkserstatning
¼ dl majs-, hirse-, ris- eller boghvedemel
2 dl vand
½ tsk fedtstof
Pulver til 1 dl modermælkserstatning
Tynd grød – når du bruger færdigblandet modermælkserstatning eller udpumpet modermælk
¼ dl majs-, hirse-, ris- eller boghvedemel
1 dl vand
½ tsk fedtstof
1 dl færdigblandet modermælkserstatning eller udpumpet modermælk
- Kom mel og vand i en lille gryde
- Kog grøden ved svag varme i 2-3 min., imens du pisker med et piskeris, så grøden ikke klumper
- Tag gryden af varmen og tilsæt fedtstof og modermælk eller modermælkserstatningen
- Tjek at grøden har den rette temperatur, inden den serveres for barnet
- Tilsæt evt. lidt frugtmos for at give en sød smag til grøden.